Kombuča (kombucha) - sladki pelin (sweet wormwood), z naša oznako SW SELI, je fermentirani čaj sladkega pelina in vsebuje tri naše edinstvene sestavine:

  • kultura kombuče - tradicija fermentacije z isto kulturo kombuče,
  • čaj sladki pelin - pridelan na kmetiji in
  • izvirska voda (sveta voda) zajeta na datume visokega potenciala na našem izviru Apoteka.

Čaj sladkega pelina je pred fermentacijo narejen s hladnim in toplim postopkom. Ostali proces in sestavine so enake kot pri proizvodnji klasične kombuče SELI - zeleni in črni čaj. Pijača ima prijeten osvežilen okus, ki spominja na mističen vzhod sladkega pelina.

Sladki pelin cenijo vzhodne civilizacije za zdravilne in dišavne namene. Danes je ta rastlina z mnogimi zdravilnimi lastnostmi, ki so tudi znanstveno dokazana, cenjena v zahodni civilizaciji.

vir:

NAVODILA

  • Začnemo z eno steklenico na dan (~2 dl), kombučo lahko po želji razredčimo z vodo ali kakšno drugo tekočino.
  • S časoma lahko povečujemo količino do pol litra na dan.
  • Spremljamo svoje počutje. Predvsem spremljamo naše energetsko počutje, kjer bomo vpliv najhitreje opazili.
Kot za vse naravne produkte velja tudi za kombučo, da lahko pozitivne učinke dosežemo samo z dolgotrajni rednim uživanjem.