#baner ivan
#baner ivan2

Jogurt nastane z bakterijsko fermentacijo mleka. Vsebuje veliko mlečnih beljakovin, kalcija, vitaminov B6 in B12 ... Prvi zapisi o uporabi jogurta so stari že več kot 4500 let, v ljudski medicini pa so ga pogosto uporabljali kot zdravilo. Šele v 20. stoletju so naredili prve raziskave in tudi znanstveno potrdili zdravilne učinke mlečnokislinske bakterije.

Ko prvič poskusimo grški jogurt, nas popolnoma zasvoji, saj se zaradi svoje kremaste strukture ter izrazitega okusa, povsem loči od navadnih jogurtov. Ampak, zakaj si ga ne bi naredili kar sami? V bistvu grški jogurt ni nič drugega, kot odcejen navadni jogurt. Vsebuje dvakrat več beljakovin kot navadni jogurt. Izredno lepo se poda v razne solatne prelive, v razne sladice, v juhe, omake …

Med najbolj zdrave kombinacije z jogurtom gotovo sodi smoothie s cimetom in medom. Ta kombinacija poudari zdravilne učinke vseh treh sestavin. Vse skupaj dobro premešajte (cimet dodajte zadnji), lahko pa v smoothie dodate tudi mlete orehe, ali lanena semena.


Naš GYOGURT je lahko iz kravjega, kozjega ali mešanega mleka. To je odvisno od letnega časa, oz. laktacije posamezne živali na kmetiji.